tisdag 15 februari 2011

Kyligt värre!

Vi har varit ganska så förskonade från missöden när det gäller saker som pajar här hemma, typ maskiner och sånt. Har varit ungefär en sak per år, rätt lagom enligt mig.
Och idag var en sådan dag.
Maken min kom hem före mig och tyckte det var lite väl kallt i huset. Gick ut för att kolla värmepannan (vi har bergvärme) och möts av en tyst, kall och blöt överraskning. Pannan var nere på noll grader och det rann vatten lite här och där. Roligare överraskningar finns ju!
Detta medför då ett kallt hus och en jordfelsbrytare som löser ut lite då och då, INGE KUL!
Så, in och plocka fram massor med ljus, värmefläkt och elda på! Han ringer sin bror, som är rörmokare, men han har ju oturen att vara i Åre. Men sjysst storebror som han är, får han tag i en kollega som kommer hit och kollar, kl halv åtta på kvällen. Efter lite meck konstateras det att cirkulationspumpen är kaputt. Killen åker iväg och kommer tilbaka med en ny pump, som installeras. Ta-daa! Värme! Så skönt att slippa vakna upp i ett kallt hus i morgon.

Fördelen var att vi hade det väldigt mysigt med alla levande ljus i huset. Även barnen gillade det. Isac försökte värma en playmobilgubbe, kanske mindre lyckat, blev mest smält.



Kram på er!

Inga kommentarer: