söndag 8 augusti 2010

Bus i Stadparken

Trots gårdagens dystra väderleksrapporter som lovade mycket regn, packade vi bilen full av stövlar och regnkläder, och begav oss till mysiga Stadsparken i Jönköping. Där finns bland annat djurhägn och många fina lekplatser; nät och stegar att klättra på, gungor, labyrinter, rutchkanor, trampbilar mm. Allt skulle provas, helst på en gång... Ungarna våra fullkomligt for som torra skinn mellan de olika attraktionerna :-) Efter en stunds lekande blev det fikapaus; glass till barnen, kaffe och macka till föräldrarna.
Sen gick vi för att titta på djuren. Det var en del svårflörtade getter, får och lamor vi mötte, men ungarna försökte tappert mata dem med diverse gröna strån. I Stadsparken finns det två hägn med kronhjort och dovhjort, men det var länge sen jag såg nått förutom skog och sten i de hägnen. Men nu gick det en hel hoper djur där, både kid, hongetter och en stor ståtlig bock. De var tyvärr för skygga för att fastna på bild men fina var de. Vi gick lite balansgång istället, det var kul det med!
Vi hälsade även på trollkungen och prinsessan, en stor stentavla av John Bauer. Väldigt vacker, men trollkungens näsa var nog roligast, tyckte Isac.
Vi hann även med lite kurragömma... det är ALLTID kul! :-)










Och det utlovade regnet... det höll sig borta hela dagen! Till och med att solen sken... Hade vi stannat hemma hade det säkert regnat.
Hej hej! / Johanna

Inga kommentarer: