söndag 15 februari 2009

Dinkelpannkakor

Läste att pannkakor gjorda på dinkelmjöl inte bara mättar bättre utan också är mycket godare. Var tvungen att testa...
Till 4 portioner.
  • 3 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 4 dl dinkelsikt, dinkelmjöl
  • en nypa salt
  • 25 g smör
  • smör till stekning

Visspa äggen och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa smeten klumpfri. Tillsätt resten av mjölken och salt och vispa till en jämn smet Smält smöret i en kastrull eller i stekpannan. Häll smöret i smeten och rör om. Hetta upp en stekpanna eller plättlagg och häll i ett tunt lager med smet. Sänk värmen och grädda tills smeten har stelnat. Vänd pannkakan försiktigt och stek den andra sidan i någon minut. Lägg upp på ett stort fat. Servera med vispad grädde och färska bär eller färsk frukt. Jag tog tinade frusna björnbär till, smarrigt!

Receptet är hämtat ur "GI för hela familjen" av Ulrika Davidsson.

Inga kommentarer: