söndag 15 februari 2009

Mumsig äppelsallad

När man äter GI så är ju inte socker så bra. Men det händer ju att man är så sötsaks- och fika sugen att man inte vet vilket ben man ska stå på :-) Men jag har kommit på en liten rätt som gör det lite lättare att härda ut...

  • Ett äpple, valfri sort
  • Malen kanel
  • Malen kardemunna
  • Philadelfia färskost, naturell

Tärna äpplet, eller skiva tunnt. Skala om du vill. Lägg i en liten skål eller på en assiett. Lägg på några teskedsstora klickar Philadelfia. Osten kan du hoppa över om du vill. Pudra över kanel och kardemumma, men var lite försiktig med kardemumman, det kan blir väldigt stakt och lite beskt om det blir för mycket.

Detta smakar enligt mig som en blandning mellan kanelbullar och äppelpaj! Jättegott till en kopp te eller kaffe, eller varför inte mjölk!

Inga kommentarer: